Gezond Gedrag

 

Peuterkist 'Houd de peutermond gezond'

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt zeker voor mondverzorging. Als kinderen vandaag leren hoe ze hun tanden en kiezen moeten verzorgen, hebben ze daar hun hele leven plezier van. 

De peuterkist 'Houd de peutermond gezond' bevat materialen die u kunt gebruiken om aandacht te schenken aan mondverzorging.

In de peuterkist zitten o.a. de volgende materialen:

  • Materialen van het project 'Hou je mond gezond' (zie ook de website www.houjemondgezond.nl)
  • Diverse voorleesboekjes
  • Poetspop met tandenborstel
  • Puzzel
  • Tandartsjas

 

Peuterkist 'Houd de peutermond gezond'

Eetplezier & beweegkriebels; workshop

'Eetplezier en beweegkriebels' is een workshop voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar, over eten, bewegen en opvoeding. De workshop is bedoeld voor de kinderopvang, peuterspeelzalen en voorscholen en CJG/JGZ en kan gegeven worden door degenen die hier werkzaam zijn.

Inhoud

  • Handleiding met uitgebreide uitleg over de workshop en achtergrondinformatie over opvoedstijlen, voeding en bewegen.
  • USB-stick met filmpjes en uitleg van kinderpsycholoog Tischa Neve.
  • Flyers en posters voor het werven van deelnemers. Extra flyers en posters kunnen gratis worden nabesteld in de webshop (alleen verzendkosten).

Tijdens de workshop worden verschillende voorbeelden van opvoeden besproken aan de hand van videofragmenten. Kinderpsychologe Tischa Neve geeft hierbij opvoedkundige tips die eenvoudig in de praktijk zijn toe te passen.Telkens wordt een belangrijk thema in de opvoeding uitgelicht, waarna de ouders hierover praten, discussiëren en zelf in beweging komen.

.

Eetplezier & beweegkriebels; workshop

Smakelijke eters; workshop

In de workshop Smakelijke eters staat de smaakontwikkeling bij kinderen van het 1e hapje tot 4 jaar centraal. Smaakontwikkeling is belangrijk voor het aanleren van gezond eetgedrag en speelt daarmee ook een rol in de preventie van overgewicht.

Tijdens deze workshop gaan ouders onderling in gesprek over smaakontwikkeling, eetgewoonten en de momenten aan tafel. Ook gaat iedereen actief aan de slag met proeven. Ouders worden uitgedaagd om zelf te ervaren wat een opgroeiend kind meemaakt als het een voedingsmiddel voor de1e keer proeft. Hierdoor begrijpen ouders beter waarom een kind op een bepaalde manier reageert en hoe je daar mee om kunt gaan.

 

Smakelijke eters; workshop