Sense Escape Bus

Sense Escape Bus

De Sense Escape Bus is een mobiele Sense-escaperoom. Door verschillende raadsels en puzzels op te lossen en opdrachten te doen, kunnen deelnemers zich bevrijden uit de Sense Escape Bus. De opdrachten staan natuurlijk geheel in het teken van relaties en seksualiteit.

De Sense Escape Bus is ontwikkeld door GGD Hollands Midden in samenwerking met GGD Rotterdam en Corporate Escape. De escaperoom bevindt zich in de mobiele testbus van Team Seksuele Gezondheid. Per ronde kunnen maximaal 5 personen de escaperoom in.

Toeschouwers kunnen aan de slag met de VR-brillen. Tijdens deze VR-EXperience beleven de studenten hun netwerk 3D en worden ze zich bewust van de grootte van hun seksueel netwerk en de gevolgen wanneer je vrijt zonder condoom. 

Het doel van de activiteiten is om mbo-studenten op een interactieve manier te informeren over relaties en seksualiteit en ze bewust laten worden van hun seksueel netwerk en condoomgebruik.

Sense Escape bus bij u op school?

U kunt de Sense Escape Bus bij u op school laten komen. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Met de bus komen 1 á 2 medewerkers van Team Seksuele Gezondheid en/of peereducators van ExposeYour mee om de activiteiten te begeleiden. Er zijn geen kosten aan verbonden. U moet wel tijdig het aanvraagformulier invullen en opsturen.

 

Specificaties

 • Doelgroep:
  mbo en hbo
 • Uitgever:
  GGD Hollands Midden en Sense
 • Aanbieder:
  GGD Hollands Midden
 • Kosten:
  Geen
 • Meer informatie:
  GGD Hollands Midden, Linda van Delft, e-mail onderwijsaanbodtsg@ggdhm.nl

Uitleg over de verschillende pijlers

Beleid en regelgeving

Afspraken, regels, protocollen en de handhaving daarvan.

Signaleren

Vroegtijdige signalering van bekende risicofactoren bij individuele leerlingen.

Schoolomgeving

Fysieke en sociale omgeving van leerlingen en schoolpersoneel.

Gezondheids-educatie

Het aanbieden van informatie en voorlichting over gezondheid aan leerlingen.