Nieuws

Nationaal Schoolontbijt 2018

Nationaal Schoolontbijt 2018

23-08-2018

Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! U kunt uw school nog tot 30 september 2018 inschrijven voor de 16e editie. In de week van 5 tot en met 9 november schuift u dan met alle leerlingen aan de ontbijttafel.
Congres Gezonde School

Congres Gezonde School

16-07-2018

Op dinsdag 30 oktober 2018 vindt het eerste Congres Gezonde School plaats. Iedereen die in, op of rond de school werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten is welkom. 

Post-hbo-opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School

Post-hbo-opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School

16-07-2018

Sportieve en gezonde scholen zijn de toekomst! Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk ook beter! Scholen hebben hiervoor leerkrachten nodig met kennis, passie en
talent, die bewegen en gezondheid een prominente plaats geven op de basisschool. Hebt u affiniteit met bewegen en gezondheid? Dan is dit traject wellicht iets voor u! Word specialist en ga op uw school aan de slag met het bevorderen van een gezonde leefstijl.
20 weken gratis groente en fruit op school

20 weken gratis groente en fruit op school

29-05-2018

Samen met de klas schoolfruit eten is lekker, gezellig en gezond! Basisscholen kunnen zich vanaf 3 september 2018 inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Scholen die meedoen ontvangen  20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week, gefinancierd door de EU. Er kunnen ongeveer 2800 scholen meedoen.
Uitslag ondersteuningsaanbod bekend in mei

Uitslag ondersteuningsaanbod bekend in mei

30-04-2018

De inschrijving voor het ondersteuningsaanbod in 2018 is inmiddels gesloten. De toekenning vindt plaats in mei, zodat de school tijdig een Gezonde School-coördinator kan aanwijzen en één of meer Gezonde School-thema’s kan opnemen in het schoolwerkplan en jaarplan voor het volgende schooljaar.
Nieuwe website voor Rookvrije schoolterreinen online

Nieuwe website voor Rookvrije schoolterreinen online

22-03-2018

Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij schoolterrein bij. Scholen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zijn verplicht voor 2020 hun terrein rookvrij te maken. 
Kriebels in je buik nu ook voor so

Kriebels in je buik nu ook voor so

20-03-2018

De lesmethode Kriebels in je buik is nu ook beschikbaar voor het speciaal onderwijs. De methode sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor het SO ZML. De doelen uit de leerlijn zijn vertaald naar lessen. Zo sluiten de lessen aan bij het ontwikkelingsniveau van leerlingen. 

Bij de ontwikkeling van de methode is rekening gehouden met de diversiteit van de doelgroep en ervoor gezorgd dat de methode geschikt is voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis, autismespectrumstoornis en/of verstandelijke beperking.

Meer over de methode Kriebels in je buik so.

Nieuw: lespakket In Charge

Nieuw: lespakket In Charge

05-03-2018

In Charge is een lespakket voor de bovenbouwklassen. De 4 lessen zijn gericht op het trainen van zelfcontrole, waardoor jongeren beter in staat zijn verleidingen (zoals middelengebruik of overmatig social mediagebruik) te weerstaan. Via een app op hun smartphone (7-days challenge) gaan de leerlingen aan de slag met het trainen van hun eigen wilskracht door een zelf gekozen verleiding te leren weerstaan.

Ondersteuningsaanbod ronde 2018 van start

Ondersteuningsaanbod ronde 2018 van start

05-03-2018

Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Daarom kunnen scholen die Gezonde School willen worden van 5 maart t/m 12 april 2018 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2018-2019 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning.
mboRijnland wint Lang leve de Liefde award

mboRijnland wint Lang leve de Liefde award

19-02-2018

MBO College Entree van mboRijnland is 1 van de 3 winnaars van de Lang Leve de Liefde Award. De prijs is in de Week van de Liefde overhandigd.
Week van de Liefde

Week van de Liefde

14-02-2018

Deze week is het de Week van de Liefde. De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema of hun kennis te verdiepen. Het is een leuke manier om aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming en het thema op de agenda te krijgen. De Week van de Liefde is er niet alleen voor het onderwijs, ook het Jeugd- en Jongerenwerk besteedt tijdens deze week extra aandacht aan het onderwerp relaties en seksualiteit.
14 Goudse basisscholen zetten zich in voor een Rookvrije Generatie

14 Goudse basisscholen zetten zich in voor een Rookvrije Generatie

01-02-2018

14 basisscholen in Gouda gaan 2018 in met een volledig rookvrij schoolplein. Zij laten dit zien met een bord van de Rookvrije Generatie. Op dinsdag 23 januari 2018 werden de borden feestelijk uitgereikt bij OBS de KAS. Wethouder Corine Dijkstra en kinderburgemeester Romaissa Magouh hebben het eerste bord onthuld op het schoolplein van de KAS.
Jongeren starten later met seks

Jongeren starten later met seks

06-12-2017

Jongeren en seks, iedereen weet dat ze ermee bezig zijn. Maar op welke leeftijd krijgen ze hun eerste tongzoen of gaan ze met elkaar naar bed? Hoe oud zijn ze als ze uit de kast komen en hoe tolerant zijn jongeren eigenlijk naar hun homoseksuele leeftijdsgenoten? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen werden op vrijdag 1 december door de GGD Hollands Midden gepresenteerd tijdens het symposium “Let’s talk about sex”. De resultaten zijn afkomstig uit het landelijk onderzoek "Seks onder je 25e".
Intelligentieonderzoek, wat kun je ermee?

Intelligentieonderzoek, wat kun je ermee?

06-11-2017

Een intelligentieonderzoek wordt regelmatig uitgevoerd als er zorgen zijn rondom de ontwikkeling van een kind. Wat houdt zo'n intelligentieonderzoek precies in en wat kun je met de resultaten? Hierover organiseert OnderwijsAdvies een bijeenkomst op woensdag 24 januari 2018.
Digibordlessen lespakket Relaties en Seksualiteit gaan uit de lucht

Digibordlessen lespakket Relaties en Seksualiteit gaan uit de lucht

06-11-2017

Gebruikt u op school het lespakket Relaties en Seksualiteit? Houd er dan rekening mee dat op 31 december 2017 de digibordlessen uit de lucht gaan. De papieren versie kunt u wel blijven gebruiken.