Hollands Midden scoort goed met rookvrije schoolterreinen

22-06-2015

De regio Hollands Midden heeft, samen met de regio Midden en Noord Limburg, het hoogste percentage rookvrije scholen: 68% van de scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio's is rookvrij. Dit blijkt uit de Monitor Rookvrije Schoolterreinen 2014 uitgevoerd door Duo Onderwijsonderzoek.

In 2013 is het Longfonds gestart met het project 'Rookvrije Schoolterreinen' met als slogan 'Op school steek je niks op'. GGD Hollands Midden voert dit project in de regio uit en adviseert en ondersteunt waar gewenst scholen bij de invoer van een rookvrij schoolterrein. En met succes dus, de afgelopen twee jaar zijn veel scholen in de regio rookvrij geworden!

 

Cijfers over roken door jongeren

Uit de jongerenpeiling 2013 blijkt dat roken onder jongeren is afgenomen. Tussen 2008 en 2013 is in heel Hollands Midden een daling te zien in het percentage jongeren dat recent heeft gerookt of dat dagelijks rookt. Dit geldt zowel voor jongens als meisjes en ook voor de verschillende leeftijdsgroepen.

 

Ook aan de slag met een rookvrij schoolterrein?

Voor informatie over rookvrij schoolterrein of voor ondersteuning bij het opzetten ervan, kunt u terecht bij GGD Hollands Midden, e-mail gezondeschoolhm@ggdhm.nl.