Intelligentieonderzoek, wat kun je ermee?

06-11-2017

Intelligentieonderzoek,
Een intelligentieonderzoek wordt regelmatig uitgevoerd als er zorgen zijn rondom de ontwikkeling van een kind. Wat houdt zo'n intelligentieonderzoek precies in en wat kun je met de resultaten? Hierover organiseert OnderwijsAdvies een bijeenkomst op woensdag 24 januari 2018.
Als er zorgen zijn rondom de ontwikkeling van een kind en de extra begeleiding en aanpassingen op school leveren onvoldoende op, komt er vanuit scholen en ouders vaak een vraag naar psychologisch onderzoek. Regelmatig is voor een dergelijk onderzoek onder meer de vraag hoe de intelligentie van een kind is opgebouwd.

Op 24 januari 2018 organiseert OnderwijsAdvies een bijeenkomst over intelligentieonderzoeken. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u:
  • achtergrondinformatie over de geschiedenis van intelligentie;
  • informatie over wat er met de huisdige theorieën onder intelligentie wordt verstaan;
  • welke teste er gebruikt (gaan) worden om intelligentie te meten;
  • het toepassen van het CHC-mocel. Het CHC-model geeft een beeld van de cognitieve vaardigheden van een kind en biedt aanknopingspunten voor begeleiding op school.
Na afloop van de bijeenkomst heeft u een beeld van de nieuwste theorieën op het gebied van intelligentie, kunt ue een intelligentieprofiel interpreteren en kunt u de vertaalslag maken naar het handelen in de klas. Indien mogelijk met een eigen meegenomen casus.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 januari 2018 van 13.30 tot 16.00 uur bij OnderwijsAdvies, Van Beeckstraat 62, 2272 BC Zoetermeer.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van OnderwijsAdvies.

 

Share This