Nationaal Schoolontbijt 2018

23-08-2018

Nationaal
Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! U kunt uw school nog tot 30 september 2018 inschrijven voor de 16e editie. In de week van 5 tot en met 9 november schuift u dan met alle leerlingen aan de ontbijttafel.

Het ontbijtpakket

Het ontbijtpakket bevat in ieder geval volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, 30+ kaas, aarbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, thee, tuinkers en fruit. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet natuurlijk aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

Nieuw lesmateriaal

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Naast leuke animatiefilmpjes is er nu ook de online Ontbijtmeter. Met die Ontbijtmeter ontdekken kinderen uit de midden- en bovenbouw hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Voor de onderbouw is daar een eenvoudige versie van. De Ontbijtmeter maakt deel uit van het lespakket Lekker Fit!: een door Gezonde School erkende methode. Bij de Ontbijtmeter en de filmpjes vinden leerkrachten duidelijke lesbrieven en praktische printbare werkbladen.

Kosten 

De kosten zijn € 0,55 per ontbijtje.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van het Nationaal Schoolontbijt.

 

Share This