Nieuwe website voor Rookvrije schoolterreinen online

22-03-2018

Nieuwe
Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij schoolterrein bij. Scholen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zijn verplicht voor 2020 hun terrein rookvrij te maken. 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Een rookvrij schoolterrein beschermt hen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. Veel scholen hebben daarom al een rookvrij schoolterrein. 

Gaat uw school ook aan de slag? Sinds deze week is de overzichtelijke website www.rookvrijschoolterrein.nl online. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om aan de slag te gaan met de invoering van een rookvrij schoolterrein. De informatie op deze site is voor scholen in het primair onderwijs (PO), het voortgezet onderwijs (VO) en het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). U vindt per schoolsoort een stappenplan en materialen die u helpen bij het rookvrij maken van uw schoolterrein.

Ondersteuning door de GGD

Wilt u ondersteuning bij het rookvrij maken van het schoolplein? Neem dan contact op met de GGD Hollands Midden, e-mail gezondeschoolhm@ggdhm.nl

 

Share This