Post-hbo-opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School

16-07-2018

Post-hbo-opleiding
Sportieve en gezonde scholen zijn de toekomst! Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk ook beter! Scholen hebben hiervoor leerkrachten nodig met kennis, passie en
talent, die bewegen en gezondheid een prominente plaats geven op de basisschool. Hebt u affiniteit met bewegen en gezondheid? Dan is dit traject wellicht iets voor u! Word specialist en ga op uw school aan de slag met het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Tijdens het traject specialiseert u op het gebied van gezondheid en bewegen. Met de kennis en vaardigheden die u opdoet in de opleiding vervult u straks een sleutelrol op uw school. Hoe zorgt u dat kinderen op school veel bewegen en dat er aandacht is voor verschillende gezondheidsthema's zoals voeding, welbevinden fysieke veiligheid en mediawijsheid? De opleiding biedt handvatten om hiermee op uw school aan de slag te gaan om het beleid van binnenuit te veranderen. Centraal staat de 'Gezonde School Aanpak'. Vanuit de vier pijlers signaleren, educatie, omgeving en beleid werkt u structureel en integraal aan gezondheidsthema's op uw school.

Meer informatie over de opleiding vindt u in de folder en op de website van Hogeschool Leiden.

Share This