Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit

30-10-2019

Stimuleringsregeling
Wil je op school extra aandacht besteden aan het thema Relaties en Seksualiteit? De nieuwe stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit helpt hierbij. U kunt tot en met 2 december 2019 belangstelling registreren via het dashboard op Mijngezondeschool.

Wat houdt de stimuleringsregeling in?

De stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit bestaat uit een geldbedrag van maximaal € 8.000,- per schoollocatie. Scholen die in schooljaar 2019-2020 via het Ondersteuningsaanbod Gezonde School zijn toegekend op het thema Relaties en seksualiteit kunnen in ronde 2019 een aanvraag doen voor een maximum bedrag van € 5.000,-.

  • Scholen die van de stimuleringsregeling gebruik maken, moeten het bedrag gebruiken voor de inzet van erkende Gezonde School-activiteiten op het gebied van het thema Relaties en seksualiteit.
  • De school kan daarnaast het geldbedrag inzetten om de taakuren te vergoeden van een eigen medewerker van de school die is aangesteld als Gezonde School-coördinator. Om in aanmerking te komen voor de stimuleringsregeling moet de school een Gezonde School-coördinator hebben.
  • Het volgen van een scholing is een voorwaarde om de stimuleringsregeling te kunnen ontvangen.

Naast deze 3 onderdelen krijgen scholen 10 tot 20 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur. Hiervoor moet de school zelf contact opnemen met de Gezonde School-adviseur van de GGD.

 

Voor welke scholen

De stimuleringsregeling is voor alle scholen (locaties) in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

3 rondes

De stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit heeft een looptijd van 3 jaar. Dit betekent dat scholen op verschillende momenten van de regeling gebruik kunnen maken. Er zijn in totaal 3 rondes:
Ronde 1 2019: belangstellingsregistratie vanaf 14 oktober 2019;
Ronde 2 2020: belangstellingsregistratie in het voorjaar van 2020;
Ronde 3 2021: belangstellingsregistratie in het voorjaar van 2021.

In ronde 2019 kunnen maximaal 200 scholen gebruik maken van de regeling. Scholen horen uiterlijk half december of zij wel of niet tot deze groep behoren. Scholen die via de stimuleringsregeling ondersteuning krijgen, hebben tot september 2021 de tijd om aan het thema te werken.

Minder onbedoelde (tiener)zwangerschappen

Deze stimuleringsregeling komt voort uit de ambitie van het Kabinet om onbedoelde (tiener)zwangerschappen te voorkomen. Eén van de maatregelen hierbij is het stimuleren en ondersteunen van scholen die aandacht willen besteden aan gezonde relaties en seksualiteit.

Meer informatie

Alle informatie over de stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit vindt u op de website Gezondeschool.nl.

Share This