Week tegen pesten 2019

02-09-2019

Wees een held, met elkaar is het thema van de Week Tegen Pesten 2019. In de Week Tegen Pesten – van 23 tot en met 27 september 2019 - staat het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. De website www.weektegenpesten.com biedt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs informatie en gratis (les)materiaal. 

Wees een held, met elkaar

Het thema van dit jaar is gekozen vanuit de gedachte dat iedereen op school een bijdrage kan leveren aan het veiliger maken van een groep. Het hoeven geen grote (helden)daden te zijn. Door iets kleins te doen kun je ook helpen om pesten tegen te gaan. De nadruk ligt dit jaar op samenwerking; zorg met elkaar voor een goede sfeer in de klas zodat er minder behoefte ontstaat om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

Doe mee!

Op de website Weektegenpesten.com staat wat u kunt doen tijdens de Week tegen Pesten.

Partners

Bij het organiseren van de week werkt Stichting School & Veiligheid samen met diverse partners. Dit jaar zijn dat NPO Zapp en EO. Zij dragen het thema ‘Wees een held, met elkaar’ uit in hun programmering gedurende de Week Tegen Pesten.

Share This