Week van de Liefde 2019: doet u mee?

20-12-2018

Week
De Week van de Liefde is een preventief en educatief project voor jongeren over liefde, relaties en seksuele gezondheid. De Week van de Liefde wordt georganiseerd in de week waarin Valentijnsdag valt. In 2019 is het de week van 11 tot en met 15 februari.

Gedurende de week wordt er door GGD Hollands Midden in samenwerking met vo en/of mbo extra aandacht besteed aan liefde, relaties en seksuele gezondheid.

Gratis promotiepakket

Veel scholen vinden het leuk om de school tijdens de Week van de Liefde te versieren. In 2019 kan iedere school die zich aanmeldt een gratis promotiepakket met gadgets en materialen aanvragen. Ook ontvangt u dan gratis 30 leerlingenboekjes naar keuze van 1 van de Lang Leve de Liefde-lespakketten.

Extra activiteiten

GGD Hollands Midden organiseert tijdens deze week extra activiteiten. Hierover ontvangt elke vo- en mbo-school in de regio begin januari 2019 de Week van de Liefde-nieuwsbrief via mail en per post. Hierin staat allerlei bruikbare informatie over de themaweek beschreven, waardoor de school een leuke, leerzame en romantische week kan organiseren.

 

Je Lijf, je Lief!

Daarnaast verzorgt Team Seksuele Gezondheid voorafgaand aan de Week van de Liefde de docentenworkshop Je Lijf, je Lief!. Dit is een workshop voor docenten in het praktijkonderwijs waarin zij kennis maken met dit nieuwe lespakket voor hun leerlingen over wensen en grenzen in relaties en seksualiteit.

Sense Escape Bus

Nieuw in 2019 is voor mbo's de mogelijkheid om de Sense Escape Bus met VR-EXperience te reserveren. GGD Hollands Midden heeft een mobiele escaperoom laten ontwikkelen. Op deze interactieve wijze krijgen studenten voorlichting over relaties en seksualiteit, veilig vrijen en omgaan met wensen en grenzen. Tevens kunnen ze via de VR-brillen na te gaan hoe groot hun seksueel netwerk is. Er worden condooms en gadgets uitgedeeld.

Meer weten?

Website seksuelevorming.nl; vo

Website seksuele vorming.nl; mbo

Share This