Landelijke aftrap van Smokefree Challenge bij GSG Leo Vroman in Gouda

19-11-2018

Landelijke
Donderdag 15 november 2018 zette staatssecretaris Blokhuis als eerste zijn handtekening onder de niet-roken afspraak. Hiermee startte hij officieel de landelijke Smokefree Challenge 2018. Blokhuis deed dit in het brugklasgebouw van het GSG Leo Vroman in Gouda.

Blokhuis vertelde de leerlingen dat het juist nu zo belangrijk is om het niet-roken vol te houden. Als je op jonge leeftijd begint met roken is het heel lastig om er later mee te stoppen. Blokhuis: 'In IJsland zeggen de jongeren: roken is voor oude lullen!' Hij riep de leerlingen op om het goede voorbeeld te geven aan volwassenen.

Smokefree Challenge

In het land doen 271 middelbare schoolklassen mee aan de Smokefree Challenge die is ontwikkeld door het Trimbos-instituut. De GGD Hollands Midden ondersteunt de scholen in de regio die meedoen aan de Challenge. Het gaat om een klassikale actie: leerlingen maken met elkaar de afspraak om tot 15 mei 2019 niet te (gaan) roken. Op 3 momenten telt de mentor het aantal niet-rokers en geeft de mentor een les over roken. Aan het eind van de Challenge maken de leerlingen een poster. De mooiste poster van het land wordt beloond met een dagje uit naar keuze met de hele klas!

Share This