E-learning roken

E-learning roken

Met de e-learning module Roken kunt u op een sprekende manier les geven over het onderwerp roken. De module bestaat uit filmpjes, animaties, korte tekstjes en verschillende soorten opdrachten. Ook kunnen leerlingen met elkaar meningen uitwisselen op een forum.

De module kent een docentomgeving en een leerlingomgeving. De docentomgeving is een afgesloten deel waarin de docent leerlinggegevens bewaart en het werk van de leerlingen volgt. De leerlingomgeving bestaat uit drie lessen van 50 minuten.

Wat zit er nu precies in een sigaret? Is roken echt zo ongezond? Waarom gaan mensen roken? Raken jongeren net zo snel verslaafd aan roken als volwassenen? Hoe werkt groepsdruk? Op deze en nog veel meer vragen krijgen de leerlingen in deze drie lessen een antwoord.

De e-learning wordt afgesloten met een kennistest. De antwoorden op een aantal kernopdrachten worden opgeslagen in het portfolio van de leerlingen. De docenten kunnen het portfolio van de leerlingen inzien via de docentenomgeving. In het portfolio is ook een reader opgenomen, met daarin een samenvatting van de belangrijkste lesstof.

De module is geschikt voor vmbo, havo en vwo.

 

Ondersteuning voor docenten

Een docentenhandleiding bij de lesmodule is verkrijgbaar in de webwinkel van het Trimbos-instituut. Ook kan de adviseur Gezondheidsbevordering van uw school een instructie geven over de werking van de module. 

 

Waar vindt u de e-learning module?

De module staat op de website www.lerenoverroken.nl. Om in te kunnen loggen, heeft u een eigen account (gebruikersnaam en wachtwoord) nodig. Deze krijgt u via de GGD nadat u de module bij de GGD heeft besteld.

 

Specificaties

 • Doelgroep:
  Klas 1 of klas 2 voortgezet onderwijs
 • Uitgever:

  Trimbos-instituut

 • Aanbieder:

  GGD Hollands Midden

 • Kosten:
  € 35,00 voor 35 leerlingen (= 1 module). Een module is geldig voor 1 schooljaar.
 • Meer informatie:

  Neem contact op met de adviseur Gezondheidsbevordering van uw school.

Uitleg over de verschillende pijlers

Beleid en regelgeving

Afspraken, regels, protocollen en de handhaving daarvan.

Signaleren

Vroegtijdige signalering van bekende risicofactoren bij individuele leerlingen.

Schoolomgeving

Fysieke en sociale omgeving van leerlingen en schoolpersoneel.

Gezondheids-educatie

Het aanbieden van informatie en voorlichting over gezondheid aan leerlingen.